Persoonsbeveiliging

80% van het werk als persoonsbeveiliger bestaat uit voorbereiding: risicoanalyse maken, objectbeveiliging, routes uitstippelen en inspecteren, formatie aanpassen en taakverdelingen. De rest bestaat uit het begeleiden en vooral uit wachten en nog eens wachten. Maar je moet al die tijd wel 100% alert blijven!

Niet alleen Celebrities hebben deze vorm van beveiliging vaak hard nodig, maar ook vermogende of machtige mensen die een hoog risico lopen op ontvoering en gijzeling. Hiertoe behoren bijvoorbeeld ook bankmedewerkers, corporate executives, rechters, advocaten en parlementsleden, en andere mensen in (financieel- of informatie-) gevoelige of invloedrijke posities.Uniek aan het Kurodaiya Geweldmanagement Programma (KGP) voor Close Protection is onder andere dat de VIP en de bodyguard een training ondergaan. Dit om het werk van de bodyguard gemakkelijker en efficiënter te maken, risico’s te minimaliseren en de eigen veiligheid van de VIP te vergroten. Een goed getrainde bodyguard alleen kan het werk niet voldoende klaren als de VIP gegijzeld wordt of bedreigd wordt met een wapen.

Verder wijzen wij bestaande incorrecte vooroordelen af over wat en hoe een bodyguard moet zijn of eruit zou moeten zien. Wij stellen onder andere, dat ook minder gespierde en kleinere personen het werk (vaak zelfs veel beter) kunnen doen, mits zij juist opgeleid zijn. Daarom zijn de tactieken en technieken zodanig aangepast dat een ieder ongeacht fysieke bouw van het lichaam, het werk optimaal kan uitvoeren.

Ook het gezin van een VIP wordt geïnstrueerd

Een VIP alleen beveiligen is half werk. Als een VIP gevaar loopt, dan lopen de gezinsleden ook gevaar. Door zowel de VIP als het gezin te betrekken bij de beveiliging van de VIP kan het werk van een bodyguard gemakkelijker gemaakt worden en de veiligheid van het hele gezin beter gewaarborgd worden.

Gevangenen transport

Een andere vorm van Close Protection is gevangenentransport. Het vervoer van gevangenen vraagt om een heel andere aanpak dan het vervoeren van een VIP. Strategie en observatie, het beveiligen van gevangenbewaarders en het verzekeren van totale controle over de gevangene(n) zowel als het transportmiddel zelf tijdens het transport zijn hier de belangrijkste punten waar nadruk op ligt.

Voor beveiliging van rechtbanken, zie KGP voor Gevangenbewaarders.

Close Protection programma’s zijn maatwerk en confidentieel. Derhalve worden programma details niet gepubliceerd en/of met derden gedeeld.

Onze training samengevat
Training voor Close Protection
Naam training
Training voor Close Protection
Aanbieder
KGP (KTEC Geweldmanagement Programma),
Schinkelse baan 1,2908 LE ,Capelle aan den IJssel-Zuid Holland,
Telephone No.06-55801701
Land
Nederland
Omschrijving
Close Protection programma’s zijn maatwerk en confidentieel. Derhalve worden programma details niet gepubliceerd en/of met derden gedeeld.