Special Forces

Special Forces worden ingezet bij situaties waar standaard eenheden niet toereikend zijn

Special Forces, of Dienst Speciale Interventies, waaronder ook de voormalige Bijzondere Bijstand Eenheden (BBE’s, tegenwoordig Dienst Speciale Interventies (DSI) ) vielen, zijn speciale eenheden ter versterking van standaard leger en politie eenheden. Vaak zijn zij een extensie, kruising of een brug tussen deze twee veiligheidsdiensten. Special Forces zijn standaard zwaarder en specialistischer getraind dan de normale agenten of soldaten. Meestal hebben zij veel uitgebreidere bevoegdheden met betrekking tot wapengebruik en het toepassen van geweld. Ook zijn medewerkers van de dienst speciale interventies uitgerust met betere en zwaardere wapens en apparatuur en beter getraind in Close Combat. Zij worden ingezet op het moment dat standaard eenheden niet voldoende toegerust of gespecialiseerd zijn om een incident op te lossen. Het zijn relatief kleine eenheden maar met grotere bevoegdheden en veel betere training en uitrusting. Bekende voorbeelden van politie Special Forces zijn de Arrestatieteams (AT’s), en de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de Koninklijke Marechaussee . Bekende voorbeelden van militaire Special Forces zijn de Commando’s, en de Unit Interventie Mariniers (UIM). Een samenwerking tussen de respectievelijke specialiteiten is de Speciale Interventie Eenheid (SIE).

KTEC heeft speciale tactische Close Combat programma’s voor militaire Special Forces, Elite Teams, dienst speciale interventies en BBE’s / DSI teams.

Deze programma’s worden in hechte samenwerking met het betreffende team op maat gemaakt en zijn zeer confidentieel. Details of opdrachten worden dus nooit gepubliceerd of op wat voor manier dan ook met derden gedeeld.

 

Zie ook BBE’s / DSI.

Het voordeel van KTEC Close Combat training voor politie agenten

Bij plotselinge (snel escalerende) incidenten waar versterking van speciale (politie) eenheden of DSI teams gewenst of nodig is, maar waar al wel politie ter plaatse is, kan het verschil uitmaken of de ‘normale’ dienders ook Close Combat training gehad hebben.

Bijvoorbeeld:

-Er is te weinig tijd om op versterking te wachten en direct ingrijpen is urgent

-De agenten lopen groot risico zelf slachtoffer te worden, bij overmacht en dergelijke

-De politie kan beter anticiperen op de versterking en is beter ingespeeld op het versterkingsteam

-De situatie is ernstig maar er is nog twijfel of het inroepen van BBE versterking gerechtigd is

KTEC programma’s voor politie worden gegeven als aanvulling op, en uitbreiding van standaard protocollen en vallen volledig binnen de bevoegdheden van de betreffende teams.

close combat special forces

close combat special forces

KTEC Close Combat training voor politie agenten

Onze training samengevat
Training voor Special Forces
Naam training
Training voor Special Forces
Aanbieder
KGP (KTEC Geweldmanagement Programma),
Schinkelse baan 1,2908 LE,Capelle aan den IJssel-Zuid Holland,
Telephone No.06-55801701
Land
Nederland
Omschrijving
KTEC heeft speciale tactische Close Combat programma’s voor militaire Special Forces, Elite Teams, en BBE’s / DSI teams.