Gevangenbewaarders

Juist in penitentiaire inrichtingen moet het gebruik van wapens en geweld worden geminimaliseerd.
Al is de situatie levensbedreigend, dan nog moet er proportioneel gehandeld worden, want ook in de gevangenis hebben gedetineerden rechten. Escalatie van incidenten is ongewenst en risicovol, want in penitentiaire inrichtingen kan dan letterlijk de hel losbreken. (Vuur)wapens zijn ongewenst en gedetineerden hoeven nergens naartoe te gaan en hebben soms weinig te verliezen. Vertrouwen op een dienstpistool is dus niet altijd een optie. In plotseling escalerende situaties is er meestal niet genoeg tijd om snel een wapen te trekken en goed te richten. Daarom raden wij aan om het Wapenstok programma van Kurodaiya te volgen. Dit geeft veel meer zelfvertrouwen is veel effectiever dan welk ander wapen dan ook.

KTEC heeft een programma dat gevangenbewaarders leert om onder alle omstandigheden proportioneel te werk te kunnen gaan en toch effectief agressieve of opstandige gevangenen te kunnen controleren en de veiligheid te kunnen optimaliseren.

Controleren | De-escaleren | Neutraliseren
Het op een correcte manier iemand controleren als hij/zij aanvalt of niet meewerkt is een must, want er moet te allen tijden worden voorkomen dat een bewaarder in een gevecht belandt. Afwachten wat een agressor gaat doen is riskant en werkt vaak escalerend. Direct correct optreden en incidenten de-escaleren is noodzakelijk. Zero tolerance, maar dan proportioneel uitgevoerd. Het creƫren en behouden van respect jegens de bewaarders. Het KTEC programma voor gevangenbewaarders heeft de juiste technieken en methodes om bedreigingen en incidenten effectief te neutraliseren.

Separeren en afvoeren
Duaal optreden kan niet altijd. Soms staat een bewaarder alleen in een risicovolle of agressieve situatie. Separeren van gedetineerden onderling, maar ook van gedetineerden versus collega’s, moet op een snelle, correcte en efficiĆ«nte manier gebeuren zonder onnodige letsel toe te brengen. In veel gevallen kan dit bereikt worden zonder overmatig geweld of gebruik van geweldsmiddelen.

Fixeren en boeien
KTEC biedt nieuwe inzichten in het boeien van een agressor en gedetineerden. Vooral in een gevangenis is correct optreden van belang. Arrestanten en gedetineerden zullen soms niet mee willen werken om geboeid te worden. In het KTEC gevangenbewaarders programma leren de bewaarders om een agressieve of tegenwerkende arrestant of gedetineerde zowel vanuit verweer stand (liggend op de grond, verbergen van de handen etc.), als vanuit staande verweer situatie snel te boeien zonder letsel en/of risico.

Onderdelen van het KTEC Gevangenbewaarders Programma zijn onder andere:
Geweldmanagement
Kurodaiya zelfverdedigingstechnieken
Controleren, de-escaleren, neutraliseren
Communicatie technieken
Rechtbankbeveiliging
Separeren
Fixeren
Extractie
Boeien
Afvoeren
Duo procedure
Teamwork
Alle onderdelen van het KTEC Gevangenbewaarders Programma bevatten innovatieve praktische technieken die als aanvulling op bestaande opleidingen gebruikt kunnen worden.

Onze training samengevat
Training voor Gevangenbewaarders
Naam training
Training voor Gevangenbewaarders
Aanbieder
KGP (KTEC Geweldmanagement Programma),
Schinkelse baan 1,2908 LE,Capelle aan den IJSSEL-Zoud Holland,
Telephone No.06-55801701
Land
Nederland
Omschrijving
KTEC heeft een programma dat gevangenbewaarders leert om onder alle omstandigheden proportioneel te werk te kunnen gaan en toch effectief agressieve of opstandige gevangenen te kunnen controleren en de veiligheid te kunnen optimaliseren.