Loading...

KTEC verzorgt cursussen op maat. Neem conctact op bel 06-55801701

home2018-05-31T11:47:46+00:00
geweldmanagementslogun mental Empowerment

Onze missie

SStandaarden en de kwaliteit verhogen en de doelgroepen bewust maken van innovatie en revolutie in het omgaan met agressie en geweld, waarbij non agressief, de-escalerend en 100% proportioneel optreden het hoofddoel is.

SSecurity Officieren zo op te leiden dat deze zonder geweld te gebruiken of zelf slachtoffer te worden, geweld en agressie kunnen managen om zo hun werk op een veiligere manier kunnen uitvoeren

RRealistische  en praktische programma’s met betrekking tot zelfverdediging, weerbaarheid en omgaan met agressie en geweld, beschikbaar maken voor de zwakkere groepen in de samenleving

PPersoonlijke veiligheid en weerbaarheid verbeteren door middel van trainingen, cursussen en workshops.

Onze visie

RRevolutie en innovatie bevorderen in het omgaan met geweld en agressie door steeds mee te gaan met de veranderende maatschappij.

SSteeds nieuwe methoden en programma’s ontwikkelen door de verkregen informatie vanaf de werkvloer.

MMedewerkers met een publieke taak, opleiden waarbij deze zonder geweld te gebruiken en zelf slachtoffer te worden, geweld en agressie kunnen managen en zo hun werk op een veiliger manier kunnen uitvoeren.

GGeweld managen door zelf geen geweld te gebruiken (en daarbij onnodig letsel voorkomend) is het thema in al onze programma’s voor professionals waardoor het heel goed mogelijk is om binnen de wet te handelen bij conflictsituaties waarin agressie en geweld plaatsvinden.

geweldmanagement slogun Ervaren is geloven

KGP, het Kurodaiya Geweldmanagement Programma, is de professionele tak van KTEC (Kurodaiya Training  Education & Coaching) dat naast haar andere activiteiten op sport gebied, specialistische werkgerelateerde trainingen en opleiding in verschillende modules verzorgd voor alle professionele doelgroepen die te maken hebben met geweld en agressie tijdens hun werk.

De basis van elke module is gebaseerd op de SeGo methode. ( 4 handelingen om de grof motorische bewegingen van een persoon te controleren, waarbij je minimaal beweegt, minimaal kracht gebruikt en minimaal contact maakt).

Dit systeem is al geëvalueerd en beoefend in de volgende landen en overheid instanties:

Duitsland (Jaarlijks training bij de Bundes grenzschutz politzei in Bonn)

Italie (Carabinieri van Rome)

India (Scholen Mumbai, Gujraat en Punjab)

Mauritius (politie)

Nederland (Politie agenten, beveiligers (Ahoy en Hofstand beveiliging), scholen (Basis en middelbaar), Psychiatrisch inrichting, Ziekenhuis personeel (Sint Franciscus, Dijkzicht), Ambulance personeel, Portiers, NS conducteurs.

Nepal  (CID,Leger, Politie van Nepal, Stewardessen Opleidingsinstituut WINGS)

Sri Lanka (Leger en Politie, Sky Marshalls van Sri Lankan Airlines)

Suriname ( Leger, politie, body guards van Ministers en rechters, gevangen bewaarders)

Technieken in het KGP zijn gebaseerd op het biomechanisch proces in het menselijk lichaam die ervoor zorgt dat het lichaam continu in balans blijft. Het is geen mix van verschillende Martial art stijlen. Het systeem is gebaseerd op 1 handeling als reactie op 1 actiehandeling van een agressor. Door de juiste spieren aan te wenden voor de gewenste beweging, maak je minimaal gebruik van kracht, beweging en contact met de agressor om maximaal resultaat te krijgen. Het heel goed mogelijk om non agressief, de-escalerend en 100% proportioneel binnen de wet te handelen op de acties van de agressor.

Een belangrijk bijkomende effect van het Kurodaiya systeem is een rustigere (mentale en fysieke) communicatieve houding in conflict situaties, waardoor een agressor niet gestimuleerd wordt om agressiever te worden. Dit werkt de-escalerend en maakt het makkelijker om overzicht te houden en correct te handelen.

Confidentialiteit staat hoog in het vaandel bij KTEC. Wij hebben op maat gesneden programma’s voor alle soorten professionals in de sector veiligheid, controle en bewaking. Onze programma’s worden niet openbaar gemaakt voor anderen.

Respectvol conflicthantering leidt tot de-escalerend optreden. De-escalerend optreden leidt tot neutralisatie en uiteindelijk tot RESPECT.

KTEC biedt trainingen en opleidingen op MBO niveau voor de Security Branche. Alle programma’s zijn ontwikkeld binnen de filosofie en principes van Kurodaiya: “Minimale inspanning in kracht, contact en beweging, met maximaal resultaat door doelgericht te werk te gaan “, er van uitgaand dat je geweld niet met geweld hoeft te bestrijden. Wij hanteren de slogan “Geweld eindigt waar respect begint” (© 1988).

Het Kurodaiya geweldmanagement is een zeer innovatief methode om met geweld en agressie op een (bijna) geweldloze manier om te gaan. Het geweld managen omvat alle aspecten waarmee je te maken krijgt in een conflict situatie. Van voorkomen tot neutralisatie.

Alle KTEC Geweldmanagement Programma’s kunnen gezien worden als essentiële aanvulling op reeds bestaande opleidingen en trainingen voor professionals in de betreffende sectoren.