geweldmanagement Slogun_fysiek_sociaal_3

Onze missie

Standaarden en kwaliteit verhogen van weerbaarheid (trainingen) voor professionals door deze doelgroepen sociaal, fysiek en mentaal bewust te maken van innovatieve en revolutionaire methoden in het omgaan met agressie en geweld, waarbij non agressief, de-escalerend en 100% proportioneel optreden het hoofddoel is.

Professionals zo op te leiden dat ze zonder (onnodig) geweld te gebruiken of zelf slachtoffer te worden, geweld en agressie kunnen managen om zo hun werk op een veilige manier te kunnen uitvoeren.

Realistische en praktische programma’s met betrekking tot zelfverdediging, weerbaarheid en omgaan met agressie en geweld, ontwikkelen, aanpassen en beschikbaar stellen voor de zwakkere groepen in de steeds veranderende samenleving.

Persoonlijke veiligheid en weerbaarheid verbeteren door middel van innovatieve trainingen, cursussen en workshops.

Onze visie

Door toepassing van het biomechanisch proces ontwikkelen wij werk gerelateerde trainingen op maat. Door Out of the Box te denken, passen wij revolutionaire en innovatieve methoden en nieuwe principes toe in het Kurodaiya geweldmanagement programma en weerbaarheidstrainingen voor de doelgroepen die beroepsmatig met geweld en agressie te maken hebben. Onze  programma’s en trainingen worden steeds aangepast aan de veranderende maatschappij. Hiervoor halen wij onze informatie uit ervaringen van de werkvloer en testen het met de professionals. Wij maken ze sociaal, fysiek en mentaal weerbaar, waardoor ze op een non agressief, meteen de-escalerend en 100% proportioneel manier kunnen optreden tijdens een conflict.

Wij gaan er van uit, dat het optreden en handelen in situaties waarbij je beroepsmatig met agressie en geweld te maken hebt, anders kan en moet, door meer Burgervriendelijk te zijn, waarbij geweldmiddelen zo min mogelijk ingezet hoeft te worden, omdat je met je handen veel beter uit de voeten kunt met het Kurodaiya geweldmanagement programma.

Onze Kernwaarden
Sociaal, Fysiek en Mentaal bewustwording, bevorderen van het Welzijn

geweldmanagement slogun Ervaren is geloven

KGP, (het Kurodaiya Geweldmanagement Programma), is de professionele tak van KTEC (Kurodaiya Training  Education & Consult) dat naast haar andere activiteiten op andere gebieden, ook specialistische werk gerelateerde weerbaarheidstrainingen en opleiding in verschillende modules verzorgd voor alle professionele doelgroepen die te maken hebben met geweld en agressie tijdens hun werk. Een training van Kurodaiya geweldmanagement empowerment je Mental, Fysiek en Sociaal  en verhoogd instant je zelfvertrouwen.

De basis van elke module is gebaseerd op de principes van Kurodaiya, wat is ontwikkeld door toepassing van het biomechanisch proces van het menselijk lichaam. ( 4 handelingen om de grof motorische bewegingen van een persoon te controleren, waarbij je minimaal beweegt, minimaal kracht gebruikt en minimaal contact maakt).

Dit systeem is al geëvalueerd en beoefend in de volgende landen en overheid instanties:

Duitsland (Jaarlijks training bij de Bundes grenzschutz politzei in Bonn)

Italie (Carabinieri van Rome)

India (Scholen Mumbai, Gujraat en Punjab)

Mauritius (politie)

Nederland (Politie agenten, beveiligers (Ahoy en Hofstand beveiliging), scholen (Basis en middelbaar), Psychiatrisch inrichting, Ziekenhuis personeel (Sint Franciscus, Dijkzicht), Ambulance personeel, Portiers, NS conducteurs.

Nepal  (CID,Leger, Politie van Nepal, Stewardessen Opleidingsinstituut WINGS)

Sri Lanka (Leger en Politie, Sky Marshalls van Sri Lankan Airlines)

Suriname ( Leger, politie, body guards van Ministers en rechters, gevangen bewaarders)

Technieken in het KGP zijn gebaseerd op het biomechanisch proces in het menselijk lichaam die ervoor zorgt dat het lichaam continu in balans blijft. Kurodaiya is geen mix van verschillende Martial art stijlen. Het systeem is gebaseerd op 1 handeling als reactie op 1 actiehandeling van een agressor. Door de juiste spieren aan te wenden voor de gewenste beweging, maak je minimaal gebruik van kracht, beweging en contact met de agressor om maximaal resultaat te krijgen. Het is heel goed mogelijk om non agressief, de-escalerend en 100% proportioneel binnen de wet te handelen op de acties van de agressor.

Een belangrijk bijkomende effect van het Kurodaiya systeem is een rustigere (mentale en fysieke) communicatieve houding in conflict situaties, waardoor een agressor niet gestimuleerd wordt om agressiever te worden. Dit werkt de-escalerend en maakt het makkelijker om overzicht te houden en correct te handelen.

Confidentialiteit staat hoog in het vaandel bij KTEC. Wij hebben op maat gesneden programma’s voor alle soorten professionals in alle sectoren waar ze met geweld en agressie te maken kunnen hebben. Onze programma’s worden niet openbaar gemaakt voor anderen.

Respectvol conflicthantering leidt tot de-escalerend optreden. De-escalerend optreden leidt tot neutralisatie en uiteindelijk tot RESPECT.

KTEC biedt trainingen en opleidingen op MBO niveau voor de Security Branche. Alle programma’s zijn ontwikkeld binnen de filosofie en principes van Kurodaiya: “Minimale inspanning in kracht, contact en beweging, met maximaal resultaat door doelgericht te werk te gaan “, er van uitgaand dat je geweld niet met geweld hoeft te bestrijden. Wij hanteren de slogan “Geweld eindigt waar respect begint” (© 1988).

Het Kurodaiya geweldmanagement is een zeer innovatief methode om met geweld en agressie op een (bijna) geweldloze manier om te gaan. Het geweld managen omvat alle aspecten waarmee je te maken krijgt in een conflict situatie. Van voorkomen tot neutralisatie.

Alle KTEC Geweldmanagement Programma’s kunnen gezien worden als essentiële aanvulling op reeds bestaande opleidingen en trainingen voor professionals in de betreffende sectoren.

Als professional ben jij op zoek naar een methode waarin je op een professionele manier kunt omgaan met geweld en agressie. En dan wel op een wettelijk verantwoord manier. Het moet non agressief, de-escalerend en proportioneel op te schalen zijn. Dat is namelijk een methode waarbij jezelf en anderen geen onnodig letsel bezorgd.

Kurodaiya biedt dit als enige deze training aan waarbij je ook nog eens met minimaal gebruik van je kracht, door minimaal te bewegen en minimaal contact met de agressor te maken, dit alles kunt realiseren.

Kurodaiya biedt werkgerelateerde training aan professionals, in een eigen ruimte waar je elke dag terecht kunt, op een tijdstip dat het jou uitkomt.

Vanuit een non agressieve, communicatieve houding, wat niet provocerend is, kan je de grof motorische bewegingen van de agressor controleren waardoor er meteen een de-escalatie ontstaat.

Slaan en schoppen komt niet aan de orde. De training bestaat uit een theoretische en een praktische gedeelte.