Sky Marshalls

Sky Marshalls werken in zeer kleine ruimten waar zeer grote voorzichtigheid van vitaal belang is.

Dus moeten aanhoudings- en verdedigingsbewegingen kort en direct zijn want het looppad in een charter vliegtuig is niet breder dan 80 cm. Ze zijn zeer beperkt in hun beweging en hebben minimale ruimte om te bewegen en minimaal contact met de agressor. Met minimaal bewegen, minimaal contact en minimaal kracht gebruiken moeten ze het werk kunnen doen. En dit is precies de kracht van KGP. KGP voor Sky Marshalls heeft zich onder andere reeds bewezen bij de Sky Marshalls van Sri Lankan Airlines. Bij KTEC leren Sky Marshalls om beter te observeren, te positioneren in een vliegtuig en correct en de-escalerend te werken. Ze worden in het KGP ook uitgerust met de benodigde technieken om gevaarlijke personen direct en veilig uit te schakelen.

Ook de Steward(ess) kan als beveiliger functioneren.

De veiligheid in een vliegtuig is de taak van zowel de Sky Marshall als die van de stewards/stewardessen. De steward(ess) moet zich effectief kunnen verdedigen en samenwerken met de Sky Marshall tijdens een vliegreis. Dronken mensen en andere opstootjes in het vliegtuig die niet onder gewapende kaping vallen, zijn meestal in de eerste plaats werk voor het normale cabinepersoneel. Traditionele vechtsporten/vechtkunsten zoals Karate, Jiu Jitsu, of Wing Chun of agressieve combat systemen zoals Krav Maga zijn hier overigens absoluut niet voor geschikt. Maar bijvoorbeeld ook tijdens de reis van en naar het werk op zeer verschillende tijden (s’nachts, overdag, s’avonds) aangezien ze zich vanwege hun beroep vaak moeten begeven in onbekende plaatsen. Zelfs hotels in vreemde landen zijn soms onveilig. KGP geeft stewards en stewardessen meer zelfvertrouwen en betere Tools (geweldmanagement middelen) om voor zichzelf te kunnen zorgen in een geweldadige situatie.

En vergeet de piloot niet…

Piloten en ander cockpitpersoneel moeten, in uiterste nood, ook in staat zijn om een agressor (kaper) te ontwapenen bij een bedreiging met een wapen (pistool of mes). In de eerste plaats is dit natuurlijk de taak van de Sky Marshall en/of het cabinepersoneel, maar als dit om wat voor reden dan ook niet voldoende is geweest en een kaper, terrorist of andere agressor heeft zich de cockpit in kunnen werken, dan is de laatste verdedigingslinie dus het cockpit team. Het is door de gebeurtenissen van 9/11 duidelijk geworden dat passieve medewerking met terroristen in verschrikkelijke ellende kan uitmonden met massa’s slachtoffers naast de inzittenden van het vliegtuig zelf. Met de juiste training kan het cockpit team ook serieuze, gewapende bedreigingen het hoofd bieden.

KTEC is gespecialiseerd geweld managen in zeer kleine ruimten.

Onze training samengevat
Training voor SkyMarshalls
Naam training
Training voor SkyMarshalls
Aanbieder
KGP (KTEC Geweldmanagement Programma),
Schinkelse baan 1,2908 LE ,Capelle aan den IJssel -Zuid Holland,
Telephone No.06-55801701
Land
Nederland
Omschrijving
Sky Marshalls werken in zeer kleine ruimten waar zeer grote voorzichtigheid van vitaal belang is. de training is speciaal hierop afgestemd.